unde este web design galati

De ce mai vorbim de web design?

Nu, nu este vorba de firme de web design, nu este vorba de ce se mai vinde în piața de software IT în ziua de astăzi, deși o analiză sinceră și deschisă ar stârni un sincer strâmbat din nas din partea oricui din branșă. De ce toate acestea? Pentru că de vreo 5-8 ani încoace de la cimentarea pozițiilor rețelelor de socializare în viața consumatorilor de Internet nimic nu mai este la fel.
Haideți să vedem care ar fi principalele motive pentru care web design-ul nu mai este ce a fost cândva:

1. Oricine poate ajunge oriunde

După anul 2004 și până în ziua de astăzi – Google a devenit site-ul site-urilor. Din dorința de a acumula inteligența globală într-un “borcan” cu etichetă, motorul de căutare a devenit sursă de informare pentru orice domeniu de activitate.
De la modul în care să construiești o sursă regenerabilă de energie verde și până la modul de înlocuire a unei țevi de scurgere, Google ne transmite subliminal că experții sunt deja depășiți.

Oricine poate face orice. Oricine poate ajunge oriunde.
MIT. Greșit. Eronat. Oricine poate încerca orice. Oricine poate pleca spre orice destinație. 🙂

Reach-vs-Impressions-1

2. Site-urile sunt cărți de vizită, nu oglinzi cibernetice ale vieții reale

Dorința noastră exacerbată de a dovedi că suntem CEVA sau CINEVA a făcut ca zona intimă de socializare privată să devină absolut publică. Viața privată a devenit doar un moft, majoritatea preferând să dezvăluie orice aspect al vieții private.
Nimeni nu are nevoie de un CV, nimeni nu are nevoie de un site care să vorbească despre el. Nimeni nu vrea să privească în oglinda cibernetică.

Când nu ai ce trece pe o carte de vizită, îți scrii numele pe albumul tău foto, și-l oferi celorlalti considerând că asta e tot ce poți oferi societății.

3. Există o aplicație mobilă pentru orice

Da. Există o armată de oameni care chiar cred asta. Oameni care cred cu tărie: “calculatoarele sunt depășite”. Sunt în general cei care spuneau că viitorul este al tabletelor, că tastaturile cu butoane vor dispărea “în maxim doi ani”.
Sunt aceea care nu au nevoie de un consultant IT și care au văzut ei despre ce e vorba, devenit instantaneu autorități în domeniul IT, după un crash course de tipul: “am testat deja toate opțiunile”

Da. Există o aplicație mobilă pentru aproape orice. Nu și una însă care să îți atragă atenția atunci când cazi în derizoriu. Și chiar dacă ar exista, cei care ar trebui să o aibă instalată, vor ști exact cine alții au nevoie de ea. 🙂

4. Existența prietenului misterios

prietenul-misterios

Ne dă încredere în necunoștința noastră. E cel care ne comunică greșit că Internetul nu este compus din site-uri ci din abonamente la furnizor.

Prietenul misterios este latura noastră ignorantă bine ascunsă. Este cel care își asumă în locul fiecăruia dintre noi – necunoștința și gafele.

Prietenul misterios este acela care oferă toate informațiile neasumate.
Informațiile alea care nu sunt prezentat ca fiind valide însă cad sub incidența prieteniei sincere. Exemple: “prietenul meu mi-a spus ca Internetul e deja depășit”. Nu, nu am cunoscut doar persoane de acest gen. Sunt persoane în general. Oameni. Ca mine, ca tine, ca fiecare dintre noi.
În fiecare dintre noi există câte un prieten misterios. Este cel care ne alimentează credulitatea, incapacitatea de a sesiza când suntem speculați. Ne place prietenul misterios.

TU AI NEVOIE DE UN SITE? Pentru că
TU EȘTI AFACEREA TA!