pizza-fest-galati-unde-cand-min

Pizza Fest Galati cand si unde

Pizza Fest Galati cand si unde este in ultimele zile cel mai căutat termen atunci când ne ducem cu gândul la pizza! Este vorba de organizarea primei ediții Pizza Fest- East European Championship, în intervalul 7-9 iunie, 2019, Galați, România.
Pizza Fest Galați este, probabil, cel mai mare eveniment de profil din Estul Europei și adună în acest interval, deopotrivă, maeștri în arta pizzei de pe întregul continent și comunitatea gălățeană și nu numai, dornică să se bucure de un festin culinar: pizza în cea mai corectă și gustoasă formă a ei. Totul la noi în oraș.

Galațiul se va bucura astfel în  Grădina Publică de o atmosferă de festival. 3 zile de pizza în Galați, trei zile în care se pot vedea în acțiune cei mai mari maeștri în domeniu, de pizza cu cele mai potrivite ingrediente, de înghețată, waffles, crepes, cafea, soft drinks, prosecco și multe alte delicii. Atmosfera de festival este completată de muzică, activități pentru copii și artizani care vor încânta cu măiestria lor.

pizza-fest-galati-cand-cum-unde

Dar pentru că domeniul nostru de activitate este IT-ul în general și web design-ul gălățean la pachet cu dezvoltarea de aplicații Android sau iOS în special, iată că am avea și noi câte ceva de spus în acest sens.
Departe de noi gândul vreunui reproș, iar toate argumentele noastre vorbesc despre ce s-ar fi putut face MAI BINE, MAI FRUMOS și nu în ultimul rând CORECT.

Pentru că urmând sfatul nostru ați putea atinge cu adevărat rezultatele pe care le așteptați și care în unele cazuri se cam… lasă așteptate.

Și pentru ca site-urile cu gust de pizza ar trebui să fie preparate cu aceeași grijă precum aluatul celebrului preparat, iată cele 5 elemente pe care le urmărim în cazul unui așa zis audit asupra site-urilor pe care le tratăm.

Poate fi chiar site-ul tău, și dacă chiar ești dispus să porți o discuție cu noi, folosește metoda noastră de contact.

Cele 5 elemente ale unui audit sunt astfel următoarele:

1. Audit-ul Google de viteza al Pizza Fest-ului
2. Grafică și tipografice pentru un adevarat Pizza Fest
3. Erori de programare în codul sursă al unui site despre pizza
4. Optimizarea pentru motorul de căutare Google la cuvintele cheie: pizza, fest, Galati
5. Socializare și vizibilitate în piața de pizza din întreg sud estul Europei

Să le luăm pe rând…

pizza-fest-galati-google-desktop
1. Audit Google de viteza al pizzafest.ro

Cu un calificativ 6 din 100 pentru experiența pe telefon mobil și nota 48 din 100 pentru experiența pe desktop părerea Google despre site este că încă ar mai fi fost destul de lucru la acest “aluat de pizza”.
De unde aceste note? Parerea Google dar și a noastră coincide. Prima pagina a site-ului pentru  festivalul de pizza are mult prea multe “ingrediente” puse pe blat, generând o dimensiune prea mare a paginii ce în balanța Google înseamnă un rating foarte mic.

Ești curios cam cât cântărește site-ul tău? Click aici pentru o analiză rapidă. Dacă nota sa este sub 50 de puncte din 100, în mod sigur te-am putea ajuta. Începând încă din 2018 Google depunctează site-urile greoaie în favoarea celor “ușoare” și rapide. Experiența utilizatorului trebuie să fie rapidă, așa cum ne dorim toți astăzi.

2. Grafică și tipografice despre pizza… dar și despre Galați

Când vorbim de pizza – ne gândim la ingrediente. Dacă mai luăm în calcul și faptul că e vorba de un festival – ne gândim la grafică de detaliu. De preparare. De street food.
Per ansamblu grafica este una fericită și chiar reușită. Pe de altă parte, stilul “flat” de grafică este oarecum depăși de timp, actual graficienii care setează standarde vorbesc de iconografice 3D care să scoată în evidență apropierea dintre evenimente și clientul potențial, vizitatorul.

Pe de altă parte, grafica arată rezonabil chiar dacă deși limba română este default, lângă înscriere, avem steagul Marii Britanii.

Ceea ce ne duce cu gândul la altă problemă… Peste tot pe site este abordat organizatorul sub denumirea de “the Organizer, în condițiile în care în engleza britanică ni se vorbește despre “the Organiser – prima variantă aparținând englezei Americane.

Nu, chiar nu suntem pedanți, însă succesul și grija pentru client se vede în micile detalii. Te-am putea uimi, crede-ne!

3. Erori de programare

Succes! Nu există erori de programare. Pe de o parte mulțumită platformei de blog WordPress pe care a fost construit site-ul și pe de altă parte din cauză că el reprezintă doar un site de prezentare fără vreo facilitate ieșită din comun care să necesite programare particulară, site-ul funcționează fără erori Javascript.

4. Optimizare pentru motoare de căutare pentru pizza, fest, galati

Cu o notă de 49.9 puncte din 100, site-ul care ne comunică unde, cum, cand și ce fel va arăta festivalul de pizza din Galați este la limita normalului atunci când vorbim despre optimizare.

5. Socializare și vizibilitate în piața de profil

Ei bine, la această categorie stăm bine. 1600 de like-uri pentru o pagină creată pe 4 ianuarie 2019.
Am putea spune că sunte relativ puține raportat la vizibilitatea posibilă generată de un astfel de eveniment. De altfel, dacă privim raportul din imaginea de mai sus, observăm că nota de 49.9 provine în mare măsură mulțumită Facebook-ului și nu în mod preferat site-ului.

Se postează cu regularitate, există tag-uri și evenimente propriu zise chiar dacă până la eveniment mai este destul de mult. Aici nu ar fi multe de făcut. Un astfel de eveniment se miscă relativ singur în zona de socializare prin masa mare de participanți și de clienți.

CONCLUZII

Felicităm organizatorii! Așteptăm cu nerăbdare să gustăm din cel puțin 3, 4, 5… sau mai multe feluri de pizza, blaturi mai croncate sau mai moi și topping-uri care mai de care mai gustoase.
Site-ul este reușit. Se putea mai mult? Desigur. Întotdeauna se poate. Tu cum ai ajuns în această pagină? Dacă ai ajuns aici căutând Pizza Fest Galați și deții un site, contactează-ne!

Sigur te putem ajuta să ajungi printre primii în Google!